ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

1 Σχόλιο

Γυρνώντας αργά από τους τόπους των καταστροφών (Αγία Πελαγία, Παλαίκαστρο, Λυγαριά, Σητεία) διάβασα με συγκίνηση την είδηση για την εισαγγελική παραγγελία περί της διερεύνησης ευθυνών για όλο αυτό που έγινε…

Να εξετάσουμε ζητά ο αξιότιμος κύριος εισαγγελέας αν προκύπτουν ευθύνες από αμέλεια, ειδικά για την Αγία Πελαγία και για τη διπλή ανθρωποκτονία, για σωματικές βλάβες και για πλημμύρα.

Προφανώς θα πρέπει να εξεταστεί όλος ο κρατικός μηχανισμός, δήμος, περιφέρεια, πολεοδομίες, υπουργεία, φορείς και πιθανώς και οι ευθύνες των ίδιων των κατοίκων για το πως αναπτύχθηκε η περιοχή.

Και αφού τελειώσει η έρευνα για το πως φτάσαμε εδώ, ειδικά για τη φετινή κακοκαιρία λογικά θα πρέπει να εξεταστεί αν υπήρξε οποιαδήποτε αμέλεια στη λειτουργία του 112, που ήταν η πολιτική προστασία να αποτρέψει τις απώλειες, πόσο έγκαιρα ειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι και αν εισακούστηκαν και γενικά τι στο καλό πήγε τόσο στραβά στο κακό το ριζικό μας.

Και όλα αυτά θα τα κάνει το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου, που κατά τα άλλα δεν έχει προσωπικό να βγάλει βάρδιες για την αστυνόμευση της περιοχής.

Να σας πω μια ιδέα;

Εγώ λέω να πάνε να παραδοθούν μόνοι τους οι δράστες της «αμέλειας» γιατί σίγουρα θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς και ίσως έτσι ελαφρύνουν τη θέση τους…

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 18.10.2022