ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Ο ΝΙΚΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Όχι ότι δεν ήταν αναμενόμενο αλλά την ώρα που συμβαίνει καλό είναι να το επισημαίνεις.

Ήταν ίσως η πιο προωθημένη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για το μετεκλογικό τοπίο και το περιβόητο θέμα των συνεργασιών.

Λοιπόν διαβάστε πρώτα τη δήλωση (στο KONTRA CHANNEL) και μετά πάμε στο παρασύνθημα:

«Εγώ δεσμεύομαι στον ελληνικό λαό ότι από την πρώτη εκλογική διαδικασία, με την απλή αναλογική, θα έχουμε σταθερότητα αν η παράταξή μας έχει ισχυρή εντολή. Εμείς δεν θα βάλουμε τη χώρα σε περιπέτειες, γιατί δεν είμαστε διασυνδεδεμένοι με την καρέκλα».

Μάλιστα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν τσιμπήσει ένα 12 έως 15 τοις εκατό που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, (από το 8% που είναι σήμερα) ο Νίκος δεν θα είναι ανόητος να πάει να το χαραμίσει σε νέες κάλπες, όπου η πόλωση θα είναι ακόμα πιο μεγάλη και το ποσοστό του θα μικρύνει αντί να μεγαλώσει. Και ναι, αν τα κουκιά βγαίνουν θα κάνει κυβέρνηση «για να μην μπει σε περιπέτειες η χώρα». Και καλά, θα ρωτήσετε, με όποιον και αν είναι πρώτος; Ακόμα και με τον Μητσοτάκη που τον παρακολουθούσε;

Ναι μάλλον και με τον Μητσοτάκη. Δεν άκουσα να αποκλείει κάποιον στη συγκεκριμένη δήλωση. Εξάλλου, για να γίνει κυβέρνηση με την απλή αναλογική προφανώς με τον πρώτο πρέπει να τα βρει. Με όποιον είναι πρώτος. Δεν φαίνεται να απασχολεί αυτό τον Νίκο.

Εδώ έχει αρχίσει να παζαρεύει υπουργεία. Γιατί παρόλο που δεν είναι «διασυνδεδεμένοι» με την καρέκλα, ο Νίκος φαίνεται πως μάλλον το Ενέργειας θα ήθελε να πάρει το ΠΑΣΟΚ στη μοιρασιά, όπως προκύπτει από τη συνέχεια της δήλωσης:

Για δείτε:

«Αν έχω μεγάλη δύναμη, γιατί αν δεν την έχω δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη συζήτηση, θα πούμε στον ελληνικό λαό ότι μπορούμε να επιβάλουμε αυτά τα πρόσωπα που θεωρούμε ότι έχουν πολιτικό ήθος και επάρκεια και να ασκήσουν σε υπουργεία – πυλώνες αυτή την πολιτική. Ώστε μετά από τέσσερα χρόνια να έρθει ο πολίτης να μου πει “κύριε Ανδρουλάκη, είχατε το υπουργείο Ενέργειας… Καταφέρατε να θωρακίσετε ενεργειακά τη χώρα; Σταματήσατε την κερδοσκοπία των μεγάλων παραγωγών;”

Αν θα καταφέρει να σταματήσει την κερδοσκοπία δεν σας τάζω. Ότι όμως το παζάρι έχει αρχίσει να είστε σίγουροι.

Το ΠΑΣΟΚ μπαίνει ήδη σε ρόλο «μπαλαντέρ» και αρχίζει να ανοίγει τα χαρτιά του.

Όποιος και αν είναι πρώτος θα μπορεί να συνομιλήσει μαζί του και να τα βρούνε στη μοιρασιά με καλή θέληση και φυσικά για το καλό της πατρίδας…

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 04.11.2022