ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ακούγονται αυτές τις μέρες οι πιο παράλογες απαντήσεις στο ερώτημα τι δουλειά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Μέχρι και ότι το κόμμα είναι αυτόνομο ενεργό κύτταρο της κοινωνίας και δεν εμπλέκεται με την κυβερνητική πολιτική. Μιλάμε για το ίδιο αυτόνομο ενεργό κύτταρο που το είχαν χεσμένο όταν η ηγετική ομάδα υπέγραφε το μνημόνιο και υποσχόταν άμα λάχει και ένα συνέδριο για τα μάτια του κόσμου (που κι αυτό δεν ήρθε ποτέ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπατικώνει με ακρίβεια την πατέντα του ΠΑΣΟΚ για ταυτόχρονη άσκηση και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, μόνο που τώρα γίνονται όλα σε γρήγορη κίνηση. Κι έτσι έφτασε να διαδηλώνει σε συγκέντρωση κατά του Τσίπρα. Το είδαμε κι αυτό.

Μεταλλάσσονται τόσο ραγδαία στο σύγχρονο ΠΑΣΟΚ, που δεν προλαβαίνουν να το συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι και φτάνουμε σε καταστάσεις πολιτικού σουρεαλισμού, σαν την ανακοίνωση του εργατικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Που προσπαθεί να ακροβατήσει σε δύο βάρκες: και με τα οργισμένα πλήθη και με τους υπογράφοντες το 3ο Μνημόνιο.

Άκουσα ακόμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεν στην κυβέρνηση αλλά όχι στην πραγματική εξουσία, που κατέχουν το κεφάλαιο και η διαπλοκή και γι’ αυτό αξίζει να διαδηλώνει. Όπως νομίζετε. Μην ανησυχείτε μόνο. Βήμα-βήμα η πραγματική εξουσία έρχεται μόνη της και τρίβεται δίπλα σας με όλα τα θέλγητρά της.

Μέχρι τότε φαίνεται πως ο σουρεαλισμός θα επαναλαμβάνεται συχνά πυκνά.

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 17.11.2015