ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Με νωχελικούς ρυθμούς και επιλεκτική αμνησία μαρτύρων προχωρά η δίκη για τη Χρυσή Αυγή, ενώ όπως επεσήμανε η ίδια η πρόεδρος του δικαστηρίου, τον Φεβρουάριο ολοκληρώνεται η 18μηνη προφυλάκιση κάποιων εκ των κατηγορουμένων και υπάρχει κίνδυνος να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δίκη.

Την εβδομάδα που πέρασε κατέθεσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που κατέφθασαν στο χώρο της συμπλοκής στο Κερατσίνι, που κατέληξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν σωρεία ερωτήσεων κυρίως ως προς την αδυναμία τους να αποτρέψουν τα χειρότερα, ενώ αρκετές φορές ακούστηκε το επιχείρημα πως δεν υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση στην ομάδα ΔΙΑΣ. Για μία ακόμα φορά ένας εκ των αστυνομικών μίλησε για «συμπλοκή μεταξύ φιλάθλων» λέγοντας αρχικά πως αυτό ανέφερε το σήμα που έλαβαν από τον ασύρματο, για να ανασκευάσει μετά και να πει πως αυτή ήταν η δική του αρχική εκτίμηση για το τι συμβαίνει.

Ελάχιστα διαφωτιστικός ήταν και ο ιδιοκτήτης της καφετέριας έξω από την οποία έγινε η δολοφονία λέγοντας πως παρά τη γενική αναστάτωση εκείνος έμεινε μέσα στο μαγαζί του και δεν είδε τα πρόσωπα των δραστών, για να δεχτεί αλλεπάλληλες ερωτήσεις από την έδρα για το πώς είναι δυνατόν να μην έτρεξε έστω από περιέργεια να δει τι συμβαίνει.

Λάδι η εγκληματική οργάνωση

Η γενική αίσθηση πάντως είναι πως η όλη διαδικασία εξελίσσεται πολύ αργά, με την προσπάθεια από την πλευρά των δικηγόρων της Χ.Α. να μεταφέρουν την ευθύνη για τα γεγονότα στον Ρουπακιά και τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας Φύσσα και να αποσείσουν την κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Την ίδια ώρα η Χρυσή Αυγή, με όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της πλέον εκτός φυλακής, αναδιοργανώνεται με τον αέρα πλέον του τρίτου κόμματος στη Βουλή και προβάλλει ως η χρυσή εφεδρεία του πολιτικού και μιντιακού συστήματος σε περίπτωση που ενταθεί η αντίδραση ως προς τη μνημονιακή στροφή της «αριστερής» διακυβέρνησης.

* Στο εδώλιο του δικαστηρίου, στο Ηράκλειο, κάθισε για λίγα λεπτά μόνο ο Ηλίας Κασιδιάρης, για την υπόθεση της εξύβρισης και των απειλών εις βάρος αστυνομικών τον Νοέμβριο 2012, στο ξενοδοχείο Belvedere στη Χερσόνησο. Σε εκείνη την εκδήλωση είχε ανοίξει ο υπαρχηγός της Χ.Α. Χρήστος Παππάς τη σημαία με το έμβλημα της 21ης Απριλίου. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 9 Ιουνίου, λόγω παρέλευσης του ωραρίου των δικαστικών υπαλλήλων…

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 24.11.2015