+

ΑΠΟ ΤΟ CHARLIE HEBDO ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ

Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία έδωσαν στην ευρωπαϊκή Aκροδεξιά οι παρανοϊκοί που σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι. Μέσα στον ορυμαγδό του αντιμουσουλμανικού μένους που ακολούθησε τη δίκαιη οργή, χάθηκαν οι φωνές που μιλούσαν για τη διαστρέβλωση των ρήσεων του Κορανίου από τους φανατικούς μουσουλμάνους. Και γενικότερα για το πόσο κακό πράγμα είναι η χρήση της θρησκείας ως όπλο στην πολιτική.

Βρήκαν ευκαιρία τα εγχώρια παπαγαλάκια, τύπου Άδωνι, να πουλήσουν πάλι φόβο ψαρεύοντας στο βούρκο του εγχώριου ακροδεξιού ακροατηρίου. Ήταν λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Σαμαρά στον φράχτη του Έβρου όπου μας ενημέρωσε πως οι κακοί ΣΥΡΙΖΑίοι θέλουν να τους αφήσουν τους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα, να τους δώσουνε ιθαγένεια και άκουσον-άκουσον ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κοινωνική ασφάλιση. «Οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο», είπε με στόμφο και λίγο μετά η επίθεση στο Παρίσι ήρθε να δέσει το γλυκό με τον Άδωνι να λέει πως όλοι οι κατατρεγμένοι του κόσμου που μπαίνουν στην Ελλάδα είναι τέτοιου είδους φανατικοί σφαγείς.

Δεν προλαβαίνεις καν να ρωτήσεις. Αν όντως τους ασφάλιζες πόσα θα κέρδιζαν τα Ταμεία και γιατί προτιμάς να τους εκμεταλλεύεσαι με μαύρα μεροκάματα του 20ευρου; Ποιος κερδίζει πραγματικά και πόσο πραγματικά επικίνδυνοι είναι όταν μας κάνουν τη δουλειά που θέλουμε; Ή γιατί, αλήθεια, δεν λέμε και μια φορά «όχι» στα Δουβλίνα κ.λπ. και δεν τους δίνουμε χαρτιά να ταξιδέψουν στις χώρες που θέλουν; Ή (και από την ανάποδη αν θέλετε), αλήθεια, πόσα από τα προβλήματά μας θα λύνονταν αν μια μέρα εξαφανίζονταν όλοι οι μετανάστες; Αυτοί φταίνε που πήγε κατά διαόλου το success story;

Δεν προλαβαίνεις να τα ρωτήσεις όλα αυτά γιατί ο φόβος πουλάει. Αν οι δολοφόνοι των σκιτσογράφων ήταν μουσουλμάνοι, σημαίνει πως όλοι οι μουσουλμάνοι είναι δολοφόνοι. Λογικό ε; Ενώ εμείς είμαστε καλοί χριστιανοί, λέμε κάθε δυο μέρες πως με τη βοήθεια του Θεού θα κερδίσουμε και η κυρία Βούλτεψη άρχισε να φορά όλο και μεγαλύτερο σταυρό στο μπούστο της στα τηλεοπτικά πάνελ.

Όσο για την Αριστερά, ελπίζω πως θα ασχοληθεί σοβαρά με όλα αυτά, ως κυβέρνηση, όταν τελειώσει με το αμόλημα των λευκών περιστεριών…

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 15.01.2015