ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΑΪΖΕΝΧΑΟΥΕΡ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ενα γεγονός που αποκρύπτεται από τα… πανηγυρίζοντα συνήθως στα κανάλια κυβερνητικά στελέχη σε σχέση με την επίσκεψη του αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ» είναι η προέλευση και ο σκοπός του ταξιδιού του αμερικανικού μεγαθήριου.

Σήμερα θα ακούσουμε μεγάλα λόγια για τη σημασία και τα μηνύματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στο αεροπλανοφόρο. Δεν θα ακούσουμε όμως το πλήρες ρεπορτάζ, ότι δηλαδή το συγκεκριμένο πλοίο έφτασε στην Κρήτη έπειτα από κοινή άσκηση που πραγματοποίησε με τουρκικές ναυτικές δυνάμεις στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου. (Από εκεί οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στους λογαριασμούς του ΝΑΤΟ, αλλά και του τουρκικού επιτελείου ναυτικού).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το «Αϊζενχάουερ» μαζί με την τουρκική φρεγάτα TCG Gemlik πραγματοποίησαν από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου ασκήσεις διέλευσης και επικοινωνίας με συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών που συνδέονται με την τουρκική Διοίκηση Αεροπορίας. Με λίγα λόγια, οι Aμερικανοί παίζουν και με τις δύο χώρες αναλόγως με τα συμφέροντά τους, ενώ εμείς πουλάμε εθνική υπερηφάνεια σε πανηγυρικούς τόνους, εν όψει και των εορτασμών για τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας μας…
Φωτογραφίες από τους λογαριασμούς στο twitter του ΝΑΤΟ και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού

Υποδοχή

Στους δρόμους υποδέχονται σήμερα το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ», αλλά και τον πρωθυπουργό οι Χανιώτες. Ηδη τις προηγούμενες ημέρες οργανώθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αλλά και αυτοκινητο-πορείες μέχρι την είσοδο της αμερικανικής βάσης στο Μαράθι έπειτα από δεκάδες καλέσματα φορέων και συλλογικοτήτων. Την καταδίκη του αμερικανονατοϊκού σχεδιασμού στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και την πολιτική των κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν σε ψηφίσματά τους η Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανίων, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ, του ΚΚΕ(μ-λ) κ.ά.