ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Με μηνύσεις απειλεί ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης μετά τις πληροφορίες που τον φέρουν να κάθεται στο εδώλιο του δικαστηρίου με βάση τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής», ο πρώην βουλευτής Χανίων παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ιωαννίνων σε δίκη, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, και μάλιστα για δύο περιπτώσεις «παρεμβάσεών» του προς τη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων:αφενός για την αποφυγή τιμωρίας Κρητικού φοιτητή που είχε προβεί σε φθορές στον χώρο της Σχολής και αφετέρου για τη συνέχιση της φιλοξενίας τριών, επίσης Κρητικών, φοιτητών στην Εστία της Σχολής χωρίς να το δικαιούνται.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, εκτός από τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη παραπέμπονται και ο τότε διευθυντής της Σχολής αλλά και η υπεύθυνη της Εστίας με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Στο δημοσίευμα διευκρινίζεται πως και οι δύο υποθέσεις δεν σχετίζονται ευθέως με τα περιστατικά μπούλινγκ εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς απέχουν χρονικά τουλάχιστον 8 μήνες από την εξαφάνισή του, ωστόσο οι παρεμβάσεις του αφορούν τα ίδια άτομα από τη σκληρή παρέα των Κρητικών.

Για όλα αυτά ο κ. Μαρκογιαννάκης προαναγγέλλει μηνύσεις. Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο πρώην υπουργός διαψεύδει ότι πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς έχει ήδη προταθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναίρεση της παραπομπής του.

«Αυτό αφορά μόνο την υπόθεση του τηλεφωνήματος για την επιείκεια στον φοιτητή που προξένησε τις φθορές.Τόσο οι πληροφορίες για παρέμβασή μου ώστε να φιλοξενηθούν παράνομα στην Εστία φοιτητές όσο, και πολύ περισσότερο, οι φήμες για παραπομπή μου εξ αυτού του λόγου είναι οικτρά ψέματα», λέει ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Και συμπληρώνει:«Ανέχθηκα πολλά με αυτήν την υπόθεση. Στο εξής όποιος γράφει ψέματα για το όνομά μου θα έρχεται συχνά στα Χανιά να κάνουμε παρέα στα δικαστήρια…».

Η φημολογία για πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης Γιακουμάκη συζητείται έντονα στην Κρήτη, με την οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή να ζητά την απόδοση δικαιοσύνης, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του παιδιού τους.

(Κεντρική φωτογραφία: Στη Δικαιοσύνη απειλεί πως θα προσφύγει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης για τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν με την υπόθεση Γιακουμάκη. *EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 07.03.2016