ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σημαντικές αντιδράσεις για τη χρησιμοποίηση της Βάσης της Σούδας σημειώνονται στα Χανιά και ολόκληρη την Κρήτη, ειδικά μετά τις πληροφορίες για ενδεχόμενη εμπλοκή της στις επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης από το ΚΚΕ τόσο στα Χανιά όσο και στο Ηράκλειο, ενώ σημαντικές παραμέτρους για τις επιπτώσεις στην περιοχή αναδεικνύουν και οι εκπρόσωποι του τουρισμού και της Αυτοδιοίκησης στα Χανιά.
Για τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. στη συμμετοχή της χώρας στην ιμπεριαλιστική επίθεση σε βάρος του συριακού λαού μιλά η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, καλώντας όλο το λαό, «συντονισμένα με το υπόλοιπο ταξικό κίνημα να απαιτήσει την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι επεμβάσεις, καθώς και να κλείσει τώρα η Βάση της Σούδας κι όλες οι άλλες στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».

Ανησυχία και για τον τουρισμό

Την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στον τουριστικό τομέα εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων αλλά και ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νομού. Ο αντιπεριφερειάρχης (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ) Απόστολος Βουλγαράκης δήλωσε πως δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια των πτήσεων των βομβαρδιστικών από τη Βάση, υπενθυμίζοντας περιστατικά κατά την επίθεση στη Λιβύη, πριν από δύο χρόνια, όταν πολιτικές πτήσεις αναγκάστηκαν να περιμένουν περισσότερο από μία ώρα στον αέρα μέχρι να ολοκληρωθούν οι αποστολές των βομβαρδιστικών του ΝΑΤΟ. «Σκεφτείτε τι θα σημάνει αυτό για την περιοχή και την κίνηση του πολιτικού αεροδρομίου, αν γίνουν οι επιθέσεις εν μέσω της τουριστικής σεζόν», λέει ο κ. Βουλγαράκης.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο πρόεδρος των ξενοδόχων Χανίων Μανώλης Γιαννούλης μιλά για σοβαρό πλήγμα σε μία τουριστική σεζόν που μετά από χρόνια πηγαίνει πολύ καλύτερα για τα Χανιά και για τη γενικότερη αναστάτωση που θα προκληθεί για όλο το νησί από την με οποιοδήποτε τρόπο εμπλοκή της Κρήτης στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Για το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται κλιμάκωση των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων στα Χανιά, ανάλογα και με τις συνολικότερες εξελίξεις ως προς την υλοποίηση των απειλών για αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία.

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 31.08.2013