«ΑΝΟΗΣΙΕΣ» ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Με επίσκεψη στο Λασίθι ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά μια σύντομη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης στο Ηράκλειο, αναχώρησε για τον Αγιο Νικόλαο όπου είχε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της πόλης σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο πρωθυπουργός τόνισε για άλλη μια φορά τις παραγωγικές δυνατότητες της Κρήτης αναφερόμενος τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στην τουριστική ανάπτυξη στην οποία πρωτοπορεί ειδικά ο νομός Λασιθίου.

Μίλησε συγκεκριμένα για την αποπεράτωση της μεγάλης γέφυρας του Χαμεζίου, έργο που εντάσσεται στην ανακατασκευή του ΒΟΑΚ, για την υλοποίηση του οποίου είχε δεσμευτεί και την προηγούμενη μέρα στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το 50% των κονδυλίων που αντιστοιχούν στην Κρήτη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα διατεθούν στο Λασίθι.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η επίσκεψή του στην Κρήτη έχει προεκλογικό χαρακτήρα, ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για «ανοησίες» και τόνισε πως το να βρίσκεται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός απέναντι στα προβλήματα και να συζητάει με τους φορείς, αυτό δεν είναι ζήτημα εκλογών, αλλά πρέπει να γίνεται καθ’ όλη την τετραετία. «Η κυβέρνηση είναι στην αρχή της τετραετίας της και οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους τον Σεπτέμβριο του 2019» τόνισε.

Για άλλη μια φορά κατά τη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς αμέσως μετά την εισαγωγική ομιλία του πρωθυπουργού ζητήθηκε η αποχώρηση των καμερών και των δημοσιογράφων.

Ενταση σημειώθηκε έξω από το ξενοδοχείο όπου διεξήχθη η σύσκεψη, καθώς ομάδα εργαζομένων από τα Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου και Λασιθίου θέλησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μεταφέρουν τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό.

Προς στιγμήν σημειώθηκαν επεισόδια και οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από ισχυρή δύναμη της αστυνομίας που είχε παραταχθεί κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου καταγγέλλουν πως η πρόσβαση στους φορείς προς τον χώρο της σύσκεψης επιτράπηκε με βάση κομματικά κριτήρια και κατόπιν υποδείξεων των μελών της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στους αστυνομικούς.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο πρωθυπουργός μετέβη στην Κριτσά, όπου επισκέφτηκε τον τοπικό αγροτικό συνεταιρισμό και τον συνεταιρισμό γυναικών. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στο ελαιοτριβείο και τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού και χαρακτήρισε «πυρηνικό όπλο» της Κρήτης το τοπικό ελαιόλαδο, το οποίο δεν συγκρίνεται σε ποιότητα με κανένα άλλο λάδι στον κόσμο όπως είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε αιτήματα τοπικών εκπροσώπων της Κριτσάς σε σχέση με την αυτονόμηση της περιοχής από τον Αγιο Νικόλαο ο πρωθυπουργός επανέλαβε ό,τι είχε πει και την προηγούμενη μέρα στη Γέργερη Ηρακλείου, πως η κυβέρνηση προετοιμάζει μια οργανωμένη μεταρρύθμιση του νόμου για τον «Καλλικράτη» με εξαντλητικό διάλογο με τις τοπικές αρχές και την κοινωνία.

(Κεντρική φωτογραφία: Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση σε ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 22.12.2016