ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΡΟΦΕΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σε υψηλούς τόνους κινούνται και πάλιοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης μετά την άκαρπη, όπως τη χαρακτηρίζουν συνάντηση των συναδέλφων τους από άλλες περιοχές της χώρας με τον πρωθυπουργό. Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής αποτελεί δικαίωση η επιλογή τους να μη συμμετάσχουν στον “στημένο” διάλογο καθώς αποδείχτηκε “μονόλογος του πρωθυπουργού”.

Από το πρωί της Τρίτης οι αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου ξεκινούν επ’ αόριστο αποκλεισμό στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, στον κόμβο των Μαλίων αποκόπτοντας την πρόσβαση μεταξύ Ηρακλείου και Λασιθίου. Ο αποκλεισμός θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Τρίτης ενώ το βράδυ της Δευτέρας, μετέβησαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο χωριό Τζερμιάδω στο Οροπέδιο Λασιθίου και “αποκαθήλωσαν” την ταμπέλα της τοπικής επιτροπής του κόμματος.

Εν τω μεταξύ παραμένουν τα μπλόκα στα Μεγάλα Χωράφια Χανίων και στα Πραιτώρια Ηρακλείου από αγρότες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, οι οποίοι πρόκειται να καθορίσουν την Τρίτη τη στάση τους σε συνεννόηση και με τα μπλόκα της Νίκαιας.

Το βράδυ της Δευτέρας δημιουργήθηκε ένταση στο Ηράκλειο, στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ TV όπου κατέφθασαν αγρότες αναζητώντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ηγουμενίδη, που έδινε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του σταθμού. Οι αγρότες εξαγριωμένοι επιτέθηκαν φραστικά στον κ. Ηγουμενίδη, όταν τον άκουσαν να λέει πως θα ψηφίσει το ασφαλιστικό εφόσον γίνουν οι διορθωτικές αλλαγές που πρότεινε σήμερα ο πρωθυπουργός.

Υπό κατάληψη θα βρεθεί και πάλι από την Τρίτη η Εφορία Ηρακλείου από ομάδα αγροτών που λειτουργεί αυτόνομα σε σχέση με τη συντονιστική επιτροπή, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το βράδυ της Τρίτης για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις και τις μορφές κινητοποιήσεων.

Τέλος, το πρωί της Δευτέρας, ομάδα νέων αγροτών από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο μετέβη στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο (φωτό) με σκοπό να επιδόσει ψήφισμα για τις αδικίες που υφίστανται ως προς το ύψος των ενισχύσεων και ειδικά σε ό,τι αφορά τους νέους αγρότες του 2009. Τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής είχαν ειδοποιηθεί και αποχώρησαν από τα γραφεία στην οδό Θησέως, κατεβάζοντας τα ρολά, ενώ ο γραμματέας της Νομαρχιακής Γ. Παυλιδάκης, σε επικοινωνία του με τους αγρότες τους είπε πως βρίσκεται εκτός Ηρακλείου και θα επέστρεφε αργά το μεσημέρι. Οι αγρότες αποχώρησαν αλλά υποσχέθηκαν να μεταβούν ξανά εκεί εφόσον δε λυθεί το πρόβλημά τους.

(Κεντρική φωτογραφία: Κλειστές πόρτες στον ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου βρήκε η αντιπροσωπεία νέων αγροτών. *ΕΦΣΥΝ / Μάριος Διονέλλης).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 23.02.2016