ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΤΗΝ ΑΔΑΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αν δεν κάνουν τη δουλειά μας και δεν κάθονται φρόνιμα οι ανεξάρτητες αρχές, τόσο το χειρότερο για αυτές. Δικοί μας είναι οι εισαγγελείς, δικοί μας και οι νόμοι.

Μπορούμε και να τις απενεργοποιήσουμε, μπορούμε και να τις καταργήσουμε αν γουστάρουμε. Γενικά μπορούμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε. Δικοί μας είναι οι εισαγγελείς, δικοί μας και οι νόμοι.

Και άμα οι υπεύθυνοι των αρχών δεν κάθονται και ήσυχα μπορούμε μέχρι και φυλακή να τους βάλουμε.

Η αντιθεσμική, άγαρμπη και εν τέλει αντιδημοκρατική παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου γράφει άλλη μια μαύρη σελίδα για την ελληνική Δικαιοσύνη στο τεφτέρι της Ιστορίας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, με μια γνωμοδότησή του ο εισαγγελέας καταργεί στην ουσία την ΑΔΑΕ αφού εκτιμά ότι δεν έχει αρμοδιότητα διαχείρισης αιτημάτων πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν, μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής, αν έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφαλείας, και δεν μπορεί να απευθύνεται σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας ζητώντας τέτοιου είδους στοιχεία.

Να το ξαναγράψω, να το εμπεδώσουμε;

Η «Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών» ΔΕΝ μπορεί να ελέγχει τις εταιρίες τηλεφωνίας αν ένας πολίτης απευθυνθεί σε αυτήν. Και τι να ελέγχει η ΑΔΑΕ. Μήπως αν κουνιούνται οι βάρκες;

Και αν δεν μπορεί να ελέγχει το απόρρητο των επικοινωνιών η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, τότε ποιος μπορεί;

Ισως να αναθέσουμε τη δουλειά στον ανιψιό του πρωθυπουργού, τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τώρα που έχει μείνει και χωρίς (επίσημο) πόστο στο Μαξίμου.

Σας θυμίζω δε, ότι πριν τα Χριστούγεννα, είχαν ήδη δημοσιευτεί σενάρια «πραξικοπήματος» στην ΑΔΑΕ. Ο πρόεδρός της Χρήστος Ράμμος (φωτογραφία), επιμένει να θέλει να κάνει τη δουλειά του και στο Μαξίμου σκέφτονταν να τον καρατομήσουν, με αιφνίδια μείωση της θητείας του από 6 σε 4 χρόνια (είπαμε δικό μας είναι το μαγαζί ό,τι γουστάρουμε κάνουμε…) ή να τον «συγχωνεύσουν» σε άλλη Ανεξάρτητη Αρχή που να έχει δικό τους άνθρωπο επικεφαλής.

Φαίνεται ότι τη δουλειά ανέλαβε ο Ντογιάκος. Ή ίσως και να είναι το πρώτο βήμα η γνωμοδότησή του ως μέρος του εν λόγω σχεδίου.

Ντροπή. Και ξεφτίλα!

Όχι για τον Ντογιάκο. Για τη Δημοκρατία που τους ανέχεται…

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 11.01.2023