ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Με σωρεία αντιφάσεων και πολλά ερωτήματα από την έδρα που έμειναν αναπάντητα, ολοκληρώθηκαν χθες στο Κακουργιοδικείο Νεάπολης οι απολογίες των έξι κατηγορουμένων για τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη.

Ερωτώμενοι για τα δραματικά περιστατικά στον αγώνα μεταξύ Ηροδότου και Εθνικού, στις 14 Σεπτεμβρίου 2014, και οι έξι κατηγορούμενοι δήλωσαν πως δεν είχαν καμία συμμετοχή στον τραυματισμό του φιλάθλου του Εθνικού.

Από τις απολογίες συντηρήθηκε το ανοιχτό μέτωπο μεταξύ κάποιων εκ των κατηγορουμένων, όταν ένας εξ αυτών (Μ.Λ.) κατονόμασε δύο εκ των συγκρατουμένων του, λέγοντας πως τους είδε, τον έναν να χτυπά με κλοτσιά τον Κώστα Κατσούλη και τον άλλο να του πετά έναν κάδο απορριμμάτων.

Αποχώρησαν…

Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή. Υποστήριξαν από κοινού πως η μόνη τους εμπλοκή ήταν να απομακρύνουν από τα επεισόδια τον άνθρωπο που ξεκίνησε τις προκλήσεις προς την πλευρά του Εθνικού, αποχωρώντας ταυτόχρονα και οι ίδιοι από το σημείο του επεισοδίου.

Σημαντικότερο σημείο της κατάθεσής τους, πάντως, ήταν ο ισχυρισμός τους πως ο συγκατηγορούμενός τους, που τους υποδεικνύει, μέσα στη φυλακή έχει κατονομάσει άλλα τρία άτομα που συμμετείχαν στον τραυματισμό του άτυχου φιλάθλου και δεν έχουν συλληφθεί.

«Μέσα στη φυλακή παραδέχτηκε πως έδωσε τα δικά μας ονόματα για να μην καρφώσει τους πιτσιρικάδες 17χρονών, οι οποίοι χτύπησαν τον Κατσούλη και είναι γόνοι ισχυρών οικογενειών. Μας είπε: “Ποιους να δώσω, αυτούς που έχουν τόσα λεφτά και θα βρουν τους καλύτερους δικηγόρους και θα την πληρώσω στο τέλος μόνο εγώ;”», ισχυρίστηκαν οι δύο συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι.

Οι ισχυρισμοί περί γόνων γνωστών οικογενειών του Ηρακλείου (από τον χώρο της πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης και της αστυνομίας), που διαφεύγουν τη σύλληψη, έχουν ακουστεί εδώ και ένα μήνα στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος Μ.Λ. πάντως αρνήθηκε ότι ανέφερε τα συγκεκριμένα ονόματα, αν και τουλάχιστον τρεις εκ των συγκατηγορουμένων του το επιβεβαιώνουν.

«Με μπερδεύουν»

Εξαιρετικά επιβαρυντική για τη θέση του ήταν η απολογία του κατηγορουμένου (Κ.Αυγ.), ο οποίος, αν και έχει κατονομαστεί από αρκετούς μάρτυρες ως συμμετέχων στον ξυλοδαρμό του Κατσούλη, είπε πως απλά τον μπερδεύουν με άλλο πρόσωπο και πως, παρά το γεγονός ότι είδε μεγάλο όγκο οπαδών του Ηροδότου να μετακινούνται προς την πλευρά του Εθνικού, εντούτοις δεν μπορεί να αναγνωρίσει ούτε ένα πρόσωπο εξ αυτών.

Την εμπλοκή του στην αρχή του επεισοδίου παραδέχτηκε ο κατηγορούμενος Κ.Β., ο οποίος κινήθηκε αρχικά για να κατεβάσει το πανό του Εθνικού, πυροδοτώντας την ένταση.

Ο συγκεκριμένος είπε πως βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, αφού πριν από τον αγώνα είχε κάνει χρήση ηρωίνης, ενώ για τον τραυματισμό του Κώστα Κατσούλη και εκείνος υποστήριξε πως τον απομάκρυναν διά της βίας άλλοι οπαδοί του Ηροδότου και έτσι δεν είχε καμία συμμετοχή στη συνέχεια του επεισοδίου.

▶ Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου με την πρόταση της εισαγγελέως και τις αγορεύσεις των συνηγόρων, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου.

(Κεντρική φωτογραφία: Ο φίλαθλος του Εθνικού, Κώστας Κατσούλης. *Συλλογικότητα “Χωριά” ΒΔ Κρήτης).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 03.03.2016