ΑΙΜΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ακόμα ένα θύμα θρηνεί η Κρήτη από την ανεξέλεγκτη οπλοχρησία και ειδικά στην περιοχή του Μυλοποτάμου, που βάφτηκε ξανά στο αίμα το απόγευμα της Κυριακής όταν ένας 44χρονος εκτέλεσε εν ψυχρώ έναν 22χρονο ύστερα από έντονη λογομαχία στον οικισμό Αργουλιός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπαράθεση των δύο αντρών αλλά και των οικογενειών τους είχε προϊστορία για κτηματικές και άλλες διαφορές, με συνεχή περιστατικά αψιμαχιών για τα οποία και στο παρελθόν είχε επέμβει η αστυνομία. Στο περιστατικό της Κυριακής ο 22χρονος φέρεται υπό την επήρεια μέθης να προκάλεσε φραστικά τον 44χρονο, με τον δράστη να μη διστάζει να χρησιμοποιήσει το όπλο του σκοτώνοντας με πέντε σφαίρες τον νεαρό άνδρα που μόλις πριν από λίγες μέρες είχε γίνει πατέρας.

Στον εισαγγελεα

Ο δράστης αρχικά τράπηκε σε φυγή και παρέμεινε κρυμμένος όλη τη νύχτα, ενώ παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν το όπλο του εγκλήματος καθώς και δύο κάλυκες, ενώ ακόμα τρεις περισυνέλεξε η αστυνομία στον τόπο της δολοφονίας.

Το αυτοκίνητο του δράστη μέσα από το οποίο πυροβόλησε το θύμα του

Η διαδικασία της προανάκρισης κράτησε περισσότερες από 6 ώρες, ενώ το βράδυ της Δευτέρας ο 44χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, ο οποίος του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο δράστης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.

Βαφτιση και κηδεία

Το θύμα της δολοφονίας θα κηδευτεί σήμερα στις 5 το απόγευμα, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε η βάφτιση του μικρού του γιου, σύμφωνα με το έθιμο που επικρατεί στην Κρήτη και επιτάσσει να μην υπάρχουν αβάπτιστα παιδιά σε σπίτι που γίνεται κηδεία. Το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου είναι ιδιαίτερα βαρύ, ενώ ισχυρότατη αστυνομική δύναμη έχει μεταβεί στο χωριό υπό τον φόβο επεισοδίων αντεκδίκησης ή συνέχισης της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο οικογενειών.

Το ζήτημα της οπλοχρησίας και το γενικότερο πρόβλημα των βίαιων συμπεριφορών στα ορεινά της Κρήτης επανέρχεται με τραγικό τρόπο, ειδικά στην περιοχή του Μυλοποτάμου όπου τα τελευταία χρόνια φαίνεται να επικρατεί καθεστώς απόλυτης ανομίας. Ελάχιστες είναι οι παρεμβάσεις του κράτους στην περιοχή σε κοινωνικό επίπεδο, ο νομός Ρεθύμνου εδώ και χρόνια παρουσιάζει τα υψηλότερα ποσοστά σχολικής διαρροής σε όλη την Ελλάδα με δεκάδες παιδιά να εγκαταλείπουν τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου προκειμένου να ασχοληθούν σε αγροτικές, κτηνοτροφικές ή άλλες εργασίες.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 14.06.2022