«ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ» ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μαζική κινητοποίηση στο Ρέθυμνο μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής.

Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου σχημάτισαν χθες το απόγευμα εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα για την υπεράσπιση του ιδρύματος και της δημόσιας υγείας.

Αφορμή για τις κινητοποιήσεις είναι ο εξαναγκασμός σε παραίτηση της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής, Ελένης Ιωαννίδου, η οποία προκάλεσε αίσθηση σε πανελλαδικό επίπεδο μετά τις δραματικές συνθήκες απαξίωσης της εργασίας της και εξάντλησης λόγω της υποστελέχωσης του νοσοκομείου που περιέγραψε.

Χθες η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, με πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών να πραγματοποιεί πορεία προς το νοσοκομείο. Φτάνοντας εκεί οι πολίτες «αγκάλιασαν» συμβολικά το κτίριο, ζητώντας μεταξύ άλλων στελέχωσή του με επείγουσες προκηρύξεις όλων των αναγκαίων θέσεων και με βάση τις πραγματικές ανάγκες, αλλαγή του υφιστάμενου οργανισμού και ένταξη του νοσοκομείου στα άγονα της Γ’ ζώνης κινήτρων.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό.

Αίσθηση προκάλεσε η κοινή ανακοίνωση στήριξης του νοσοκομείου από οκτώ συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της περιοχής του Ρεθύμνου και ιδιαίτερα από την ενδοχώρα του νομού.

Οι σύλλογοι γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ρουσσοσπιτίου, του 9ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου, του 2ου Δημοτικού Ατσιπόπουλου, του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Σταυρωμένου, του Δημοτικού σχολείου Πλακιά και του 3ου Λυκείου Ρεθύμνου τονίζουν: «Χρειαζόμαστε ένα νοσοκομείο που να το εμπιστευόμαστε, που θα μπορεί να μας εξυπηρετεί, όχι ένα νοσοκομείο που κλείνει τρύπες με μπαλώματα για να ξανανοίξουν μετά και να φτάνουμε στο σημείο να μην υπάρχει τόσο μεγάλο μπάλωμα για να τις κλείσει. Η πρόσφατη παραίτηση της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής, μετά από είκοσι χρόνια θητείας στο ΕΣΥ, ανέδειξε τη θλιβερή και ανεπίτρεπτη κατάσταση που επικρατεί στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού».

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 17.01.2023