«ΑΓΗΜΑ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σε υψηλότατο επίπεδο ήταν η εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής στην κηδεία του αμετανόητου πραξικοπηματία Στυλιανού Παττακού, που πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρά του, την Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου, καθώς παρέστησαν οι βουλευτές τηςΧρήστοςΠαππάς και Κώστας Μαρμπαρούσης.

Σε τοπικό επίπεδο την οργάνωση εκπροσώπησε ο μόνος αιρετός της στην Κρήτη, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Σπυρόπουλος, καθώς και πλήθος κατώτερων στελεχών-μελών της Χρυσής Αυγής.

Μετά τους ύμνους του βουλευτή Παναγιώταρου και τον αποχαιρετισμό μέσω twitter στον «στρατηγό», προφανώς η Χρυσή Αυγή δεν είχε κανένα πρόβλημα να καταδείξει την ιδεολογική της σχέση με το κορυφαίο στέλεχος της χούντας, τόσο με τις φυσικές παρουσίες των στελεχών της όσο και με τα δεκάδες στεφάνια που κατέφθασαν στο χωριό από τοπικά παρακλάδια της οργάνωσης από όλη την Ελλάδα.

Η σορός του πραξικοπηματία μεταφέρθηκε με πλοίο από την Αθήνα στα Χανιά και από εκεί στην Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου.

*Φωτ. Κρήτη Πόλεις και Χωριά

Το φέρετρο έφτασε στην εκκλησία σκεπασμένο με μία ελληνική σημαία, η οποία στο κέντρο έφερε το έμβλημα της 21ης Απριλίου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απαγγελία του Εθνικού Υμνου μέσα στην εκκλησία κατά την εξόδιο ακολουθία από τους συγκεντρωμένους.

*Φωτ. Κρήτη Πόλεις και Χωριά

Στην κηδεία παραβρέθηκαν περίπου 1000 άτομα, μεταξύ αυτών και αρκετοί νοσταλγοί της επταετίας ενώ κατά την πορείαπρος το νεκροταφείο έκαναν την εμφάνισή τους και σημαίες του καθεστώτος με το γνωστό στρατιώτη και τον φοίνικα. Με την ίδια σημαία ήταν σκεπασμένοτο φέρετρο κατά την άφιξη της σορού στον ναό του χωριού.

Το γνωστό έμβλημα με το “πουλί” έκανε την εμφάνισή του

(Κεντρική φωτογραφία: Από την κηδεία του Στυλλιανού Παττακού. *Φωτ. Κρήτη Πόλεις και Χωριά).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 11.10.2016