«Μόνο με την ιδιότητα του ανθρώπου». Για το απλό για το αυτονόητο. Για το δικαίωμα στη ζωή και στην ελευθερία. Ανθρωποι από 25 χώρες θα βρεθούν στις 15 Ιουνίου στο πέρασμα της Ράφα για να ζητήσουν να σταματήσει ο αποκλεισμός των 2 εκατομμυρίων συνανθρώπων τους στη Γάζα. Για ένα κομμάτι ψωμί και για λίγο νερό στα παιδιά της Γάζας που υποσιτίζονται. Για όλους τους λόγους του κόσμου.
Ακόμα και αν δεν μπορείς ή φοβάσαι να πας, τουλάχιστον γίνε μέρος αυτής της πρωτοβουλίας και διάδωσε τον σκοπό της. Λίγα λεπτά θέλει μόνο και μετά ξαναβούτα στα καθημερινά σου προβλήματα και στην αφρικανική σκόνη που μας έχει πνίξει. Από αυτή θα ξεπλυθούμε σχετικά εύκολα…
Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Άρτεμις Αγαθοπούλου, καλλιτέχνης και μέλος της ελληνικής πρωτοβουλίας «Global March to Gaza»: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΑΖΑ»

H Άρτεμις Αγαθοπούλου, καλλιτέχνης και μέλος της ελληνικής πρωτοβουλίας «Global March to Gaza», μιλά για την δράση που οργανώνεται στην μέσα Ιουνίου για το σπάσιμο της πολιορκίας που έχει επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ στην οποία θα συμμετέχουν οργανώσεις και κινήματα από 32 χώρες.
Η ίδια αναφέρεται στο πως η πρωτοβουλία αποφάσισε να συμμετέχει στην παγκόσμια αυτή δράση τονίζοντας ότι ναι μεν είναι μία κίνηση με πολιτικό υπόβαθρο, ωστόσο δεν έχει να κάνει με κόμματα και πολιτικούς σχηματισμούς αλλά έχει επίκεντρο την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό.
Από την Ελλάδα μέχρι στιγμής έχουν συντονιστεί 200 άνθρωποι, 30 από τους οποίους θα εκπροσωπήσουν την χώρα στην διάρκεια της αποστολής, υπογραμμίζοντας ότι ο ένας βοηθάει τον άλλον στο οικονομικό σκέλος, καθώς τα έξοδα είναι πολλά και δεν υπάρχει από πουθενά χρηματοδότηση.
Η ειρηνική αποστολή, που θα περιλαμβάνει περίπου 1.500 ανθρώπους από όλο τον κόσμο, θα συναντηθεί στο Κάιρο, στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε συνοριακή πόλη της Αιγύπτου και αφού περάσουν την στρατιωτική ζώνη μέσα στην έρημο, σε τρεις μέρες θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην Ράφα και να ασκήσουν πίεση για να ανοίξουν τα σύνορα για την ανθρωπιστική βοήθεια.
Τέλος τονίζει ότι ο ανθρωπιστικός στόχος είναι αυτός που θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τους φόβους τους, καθώς πρόκειται για μια επικίνδυνη προσπάθεια, λέγοντας πως πίσω από την κίνηση αυτή, βρίσκονται οι αξίες που υπηρετούν ενώ κλείνοντας αναφέρεται στο πως μπορεί όποιος θέλει να συμπράξει με την δράση, επισημαίνοντας ότι κάθε συμμετοχή είναι χρήσιμη και απαραίτητη.