ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΙΣΩ ΣΕΛΙΔΕΣ…

Στον ωκεανό του διαδικτύου υπάρχουν ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να δείτε, να διαβάσετε ή να ακούσετε.
Εδώ μια επιλογή με κριτήριο προσωπικό ή από προτάσεις αναγνωστών – ακροατών:

———

 Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΜΩΝ Η ΣΚΥΛΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΑΚΟΜΑ 5% – Ηλίας Γεροντόπουλος
Τι είναι αυτό που οδηγεί κοντά 330.000 Έλληνες στο να δηλώνουν πως θα ψήφιζαν καταδικασμένους -και αμετανόητους- φασίστες;

 ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ – Γιώργης – Βύρων Δάβος
Η παράξενη αυτή ράτσα, που λέγεται τουρίστας, μολονότι αυτοπροβάλλεται ως εραστής της φυσικής ζωής και του πολιτισμού ενός τόπου, στην ουσία δεν αποβάλλει τον ατομισμό του καταναλωτή, που θέλει να ικανοποιείται από το προϊόν που αγοράζει. (Πρόταση της Νεφέλης)

ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΑΣ – Σωτήρης Λυκουργιώτης
Οταν οι νεκροί από την πανδημία, από τα pusshbacks δεν φαίνεται να απασχολούν την κοινωνία πολύ σύντομα θα ξεχαστούν και οι νεκροί των Τεμπών. (Πρόταση του Γιώργου από τη Λαμία)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ» – Μιχάλης Ψύλος
Ομηχανισμός με τον οποίο συνηθίζουμε να ζούμε σε ακραίες καταστάσεις χωρίς να πιστεύουμε ότι είναι ακραίες. (Πρόταση της Χρυσούλας από τη Ρόδο)

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ – Εφημερίδα ΠΡΩΙΑ, 18 Ιουλίου 1936
Ήδη από το 1936 στην Ελλάδα συζητούσαμε για το ποιο από τα δύο μέσα θα επικρατήσει (το αυτοκίνητο ή ο σιδηρόδρομος.) – Σχεδόν 100 χρόνια μετά το ίδιο θέμα προκαλεί νεκρούς και τραυματίες. (Στις σελίδες 79 και 81 του αρχείου που ανοίγει) – (Πρόταση από τον χρήστη pali_lathos από το ThePressProject)

⇒ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ – Θανάσης Τριαρίδης
Ο συγγραφέας που έζησε για πέντε χρόνια με τους τσιγγάνους της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, μιλά για τους ανθρώπους από τους οποίους προέρχεται ο 16χρονος  που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό.
(Πρόταση του Χρήστου από Δράμα και της Τζένης από Καβάλα)

⇒ Η «ΤΕΧΝΗ» ΤΟΥ ΑΡΠΑΧΤΙΚΟΥ – Θέμης Τζήμας
Μερικά συμπεράσματα για μια πολιτική γενιά στελεχών (όπως η Καϊλή) που τα προηγούμενα χρόνια εξάσκησαν με μεγάλη επιτυχία την τέχνη του αρπαχτικού. (Πρόταση του Γιώργου από Σύρο)

⇒ ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ; – Γιώργος X. Παπασωτηρίου
Μια εξήγηση γιατί η πρόκριση του Μαρόκου στα ημιτελικά του Μουντιάλ σημαίνει τόσα πολλά για τις ζωές των μεταναστών όλου του πλανήτη. (Πρόταση του Φώτη από Μυτιλήνη) 

⇒ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ – INFOWAR
Ο Αρης Χατζηστεφάνου συζητά για τα μεγάλα πλυντήρια του αθλητισμού, με αφορμή τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου στο Κατάρ.

⇒ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΗ ΔΕΙ; – Παντελής Μπουκάλας
Ο Παντελής Μπουκάλας γράφει στην Καθημερινή για τους νεκρούς του Μουντιάλ και για τους εμπόρους της FIFA

⇒ «Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» – Μήτσος Παπαχρήστος
Ο εκφωνητής του Πολυτεχνείου αλλά και σημαντικός συγγραφέας μιλά στη Ναταλί Χατζηαντωνίου και στην Εφημερίδα των Συντακτών.