ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΡΕ ΒΑΣΙΛΗ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θα παίρνουν τα 400 ευρώ και δεν θα ξέρουν τι να τα κάνουν οι συμπολίτες που ζουν σε «ακραία φτώχεια». Τόσα τους υπόσχεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο Βασίλης Κεγκέρογλου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που πήρε, λέει, την άδεια από την τρόικα να κάνει και λίγη κοινωνική πολιτική και μας έφερε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ).

Τα 400 ευρώ αντιστοιχούν σε 4μελή οικογένεια και μάλιστα ο υφυπουργός έχει βρει και τον τρόπο να τα μοιράσει. Τα 100 θα πάνε για τις δαπάνες του σπιτιού, από 100 ο κάθε γονιός και από 50 κάθε παιδί. Έτσι θα βγαίνει ο μήνας.

Και σας κάνει και τη χάρη ο υφυπουργός να είναι «ακατάσχετο και αφορολόγητο» το ιλιγγιώδες σας επίδομα.

Αλλά μην ξεγελαστείτε πως θα το βάλετε στην τσέπη μαζί με κανένα άλλο, δεύτερο, μπαξίσι. Από δω και πέρα όλα θα συμψηφίζονται. Δηλαδή, αν είναι άνεργος ο γονιός και παίρνει επίδομα ανεργίας, τότε ΔΕΝ θα παίρνει το ΕΕΕ. Επίσης, αν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα και παίρνει κάνα ψίχουλο από την Πρόνοια, πάλι θα συμψηφίζονται τα δύο επιδόματα για να μην ξεπεράσουν τα 400 ευρώ και μπει κανείς στον πειρασμό να κάνει παραπάνω έξοδα.

Και όλα αυτά πιλοτικά στην αρχή, για να δούμε πόσοι θα επιβιώσουν. Σε πόσους θα φανούν αρκετά τα 100 ευρώ για τα έξοδα σπιτιού και τα 100 για κάθε ενήλικα. Πόσοι θα απαντήσουν θετικά, κύριε υπουργέ, όταν τους ρωτήσετε αν έφτασε το 50αρικο για κάθε παιδί μέχρι το τέλος του μήνα…

Ρωτήστε πρώτα τα δικά σας τα παιδιά αν φτάνουν – και με το μπαρδόν προκαταβολικά για τον άκρατο λαϊκισμό…

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 21.07.2014